libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

El Govern britànic destinarà 30.000 milions de lliures a contrarestar els efectes del coronavirus, segons ha fet declarat aquest dimecres. El Regne Unit ha promès fer "el que sigui necessari" per protegir l'economia.

Així ho ha anunciat el ministre de finances britànic, Rishi Sunak, qui ha assegurat que es farà tot el que calgui per protegir l'economia de l'impacte del coronavirus. Això, unes hores després que el Banc d'Anglaterra decidís per sorpresa reduir els tipus d'interès en un paquet d'estímul per abordar el risc d'una recessió.

"La nostra economia és robusta, les nostres finances públiques són sòlides, els nostres serveis públics estan ben preparats", ha dit en començar un discurs anual sobre els Pressupostos en el Parlament, afegint que farà "el que calgui per donar suport a l'economia".

S'esperava que Sunak, que només porta un mes al càrrec, destinés més fons al servei de salut de Regne Unit i ajudes per a les empreses que s'enfronten a una crisi de flux d'efectiu.

El primer ministre, Boris Johnson, esperava que el primer pla d'impostos i despeses del seu nou Govern mostrés els seus plans per dirigir la inversió cap a les regions més pobres, on els votants el van ajudar a guanyar una gran victòria electoral al desembre. Però amb les autoritats mèdiques advertint d'un augment dels casos de coronavirus durant les pròximes setmanes, Sunak té noves prioritats de despesa que podrien obligar-ho a relaxar les regles de préstecs autoimposades del govern.

Amb el flux d'efectiu com a segona preocupació principal per a les petites empreses el 2020, l'impacte econòmic del coronavirus sobre aquest col·lectiu semblava terrible. Els Pressupostos presentats aquest dimecres han eliminat les tarifes comercials per a petites botigues i negocis d'oci amb un valor imposable de menys de 51.000 lliures per any, juntament amb un subsidi en efectiu de 3.000 lliures per cada negoci. "Molts propietaris de petites empreses podran sospirar alleujats", assenyalen des de Takepayments Limited.

A més, el primer ministre ha anunciat que el pagament obligatori per malaltia es pagarà el primer dia, de manera que les empreses amb menys de 250 empleats podran recuperar aquest cost. "El pla del Govern es va reescriure ràpidament en resposta a la crisi, i si bé les empreses més grans potser no ho notaran, és un pas important per fer costat a les petites empreses del Regne Unit", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador