• El president del Govern diu que ara no es pot aplicar però es mostra obert: "Les lleis es poden modificar"
ep rajoy sesion control gobierno congreso

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha fet aquest dimecres un nou 'gest de complicitat' als autònoms just abans de tancar el curs polític abans de les vacances d'estiu. A la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats ha obert la porta al fet que els autònoms sense assalariats que arribin a l'edat de jubilació puguin cobrar el 100% de la pensió i seguir treballant en el seu negoci.

La Llei de mesures urgents per a autònoms aprovada recentment pel Congrés permetrà als autònoms que arribin a l'edat de jubilació compatibilitzar el 100% de la pensió (abans n’era el 50%) amb el seu negoci sempre que tinguin almenys un assalariat en plantilla. Aquest dimecres el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha preguntat a Rajoy si el Govern pensa estendre aquesta mesura també als autònoms que no tenen treballadors contractats.

Rajoy diu que els autònoms "tenen un paper fonamental en el teixit productiu" i "han estat fonamentals per a la recuperació econòmica"

Durant la seva intervenció, el diputat de la formació taronja ha presumit que ara l'Executiu li toca "executar" i dur a terme els preceptes recollits en "la llei impulsada per Ciutadans", que, segons ha dit, dóna més "llibertat i flexibilitat" als autònoms i permetrà "recaptar més IRPF i Seguretat Social" alhora que es "lluita contra l'economia submergida". És per això que Rivera volia saber si el Govern de Rajoy es planteja que els autònoms que no tenen ningú contractat puguin beneficiar-se de l'acord assolit en aquest sentit, el de compatibilitzar pensió i treball.

Rajoy ha recordat al líder de Ciutadans que aquesta mesura no està recollida en l'esmentada Llei i que per tant ara no es pot aplicar, tot i que no ha tancat la porta a posar-la en marxa en un futur. "Les lleis es poden modificar", ha indicat davant la petició de Rivera. El president del Govern també ha aprofitat per assenyalar que els autònoms "tenen un paper fonamental en el teixit productiu" i "han estat fonamentals per a la recuperació econòmica".

"Aquesta llei és un bon pas", ha afirmat el cap de l'Executiu, que ha recordat que actualment en els casos als quals es referia Rivera, els dels autònoms sense treballadors que arriben a l'edat de jubilació, "és possible cobrar el 50 % pensió i seguir fent alguns treballs" gràcies a les mesures adoptades pel seu gabinet el 2013, que han fet que s'hagi" multiplicat per quatre el nombre d'autònoms que han optat per la jubilació activa".

Noticias relacionadas

contador