dragui powell inflacion

Tercer i últim dia de la cinquena edició del fòrum anual del Banc Central Europeu (BCE) a Sintra, Portugal. Després de tres jornades de debat sobre el futur de la inflació i els salaris a les principals economies mundials, l'esdeveniment tancarà aquest dimecres amb el plat fort. Els quatre banquers centrals més importants del planeta es donaran cita sobre les 15:30h en un panell que deixarà entreveure els pensaments i expectatives de Jerome Powell (Fed), Mario Draghi (BCE), Philip Lowe (RBA) i Haruhiko Kuroda (BOJ) sobre l’esdevenir financer del món.

El fòrum va quedar inaugurat dilluns amb el discurs inaugural del president del regulador europeu, que va voler transmetre la seva confiança que la digitalització obri nous camins a la provisió de serveis, encara que va alertar dels riscos que aquest tipus de processos poden generar als mercats laborals en fragmentar la demanda de treballadors. "La digitalització ha obert noves avingudes a la provisió de serveis, ha augmentat la transparència de preus entre els proveïdors i ha facilitat nous mètodes de fixació de previs", va assenyalar Draghi.

Després d'ell, l'exsecretari del Tresor nord-americà, Lawrence Summers, va mostrar la seva preocupació pel desenvolupament de les principals economies del món, que s'han de preparar econòmicament i políticament millor per combatre una hipotètica nova crisi. En aquest sentit va recordar l'obligació dels reguladors monetaris d'anar retirant els estímuls que van posar en marxa fa ja una dècada.

UN BCE "PACIENT" PER PUJAR TIPUS

Draghi va tornar a concentrar tota l'atenció dimarts amb un discurs moderat sobre el futur escenari en què el BCE pujarà els tipus per primera vegada en set anys. "Serem pacients en determinar el moment de la primera pujada i adoptarem una aproximació gradual a l’ajust de les polítiques", va afirmar l'italià.

Unes declaracions que no han deixat tranquil l'euro i que van dinamitar l'auge experimentat per la moneda comuna fins gairebé als 1,1650 dòlars sota l'ombra de les tensions comercials que s'enfronten a Europa i als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador