ep una calle de la capital donde transeuntes realizan compras de primera necesidad en los pocos
Marta Fernández Jara - Europa Press

Encara que la majoria dels petits comerciants percep un canvi d'actitud dels consumidors a favor dels negocis de proximitat, els auguris no són esperançadors: menys de la meitat espera que les seves vendes arribin al volum previ a la pandèmia abans que acabi l'any.

En concret, un 43% dels negocis locals confia en recuperar la seva facturació abans de 2021, mentre el 28% creu que serà a la fi de 2020. No obstant això, un 16% creu que no tornarà a la normalitat fins més endavant i que la recuperació trigarà un bon temps, segons les dades de l'enquesta realitzada per American Express a Espanya, que afegeix que un 30% dels propietaris tem que el negoci no tingui prou clients com perquè la reobertura sigui rendible.

I això, malgrat que el 64% dels petits comerços percep un canvi d'actitud en els consumidors, que mostren més suport al negoci local, i que un 39% pensa que el comerç de proximitat sortirà reforçat després d'aquesta crisi.

Els consumidors, per part seva, consideren que comprar als comerços locals és clau per ajudar a la seva reactivació econòmica. Per això, el 79% dels espanyols està gastant diners en els comerços del seu barri de manera conscient, segons mostra l'últim estudi dut a terme per Mastercard, els resultats del qual apunten al fet que aquesta tendència serà duradora, ja que tres quartes parts els enquestats, un 73%, assegura que continuarà comprant als comerços de proximitat després d'aquesta crisi. És més, un 54% afirma que incrementarà el seu consum de menjar i beguda als negocis locals per ajudar-los a recuperar-se econòmicament.

Els negocis de fruites i verdures, les fleques i els bars són els establiments locals en els quals es preveu un repunt més alt de l'activitat comercial, seguits de les cafeteries, les carnisseries, els restaurants, les perruqueries, les botigues de roba, les ferreteries i les llibreries.

Noticias relacionadas

contador