ep una mujer pasea por el centro de madrid con mascarilla como medida de proteccion frente al
Ricardo Rubio - Europa Press

El banc central de Nova Zelanda ha estat el primer a seguir l'exemple de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i ha reduït les taxes d'interès en 75 punts bàsics al mínim històric del 0,25% aquest dilluns, després d'una reunió d'emergència, enfonsant de pas la moneda del país, mentre es prepara per rebre un cop "significatiu" a l'economia pel coronavirus.

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) s'ha compromès també a mantenir els tipus oficials al nivell actual com a mínim durant 12 mesos, ha declarat el banc central al seu comunicat. Durant la conferència de premsa posterior, el governador del RBNZ, Adrian Orr, ha declarat que esperava que el virus tingués un impacte sever sobre les persones i l'economia de Nova Zelanda durant l'any vinent.

Però també ha subratllat que la mesura pretén ressaltar que el supervisor monetari no contempla en aquest moment taxes d'interès negatives, fins i tot quan les opcions de polítiques per als bancs centrals disminueixen globalment. "Si fos necessari un estímul addicional en algun moment, que no és el cas ara mateix, consideraríem fer servir les nostres eines addicionals, per exemple compres d'actius a gran escala de bons del govern de Nova Zelanda", ha afegit Orr. "No tots els bancs estan preparats per unes taxes d'interès negatives", ha comentat.

El dòlar neozelandès ha arribat a caure més del 2% després de l'anunci, però després es va recuperar lleugerament, estabilitzant-se a 0,5985 dòlars.

Aquesta nit passada, la Reserva Federal ha anunciat una retallada històrica dels tipus d'interès d'un punt percentual sencer, deixant-los al 0%, per intentar pal·liar els efectes econòmics de l'expansió del coronavirus als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador