le president de la reserve federale americaine jerome powell tient une conference de presse apres l annonce par la fed d une hausse d un quart de point des taux d interet a washington

Una de les conseqüències de la crisi bancària que ha esclatat a l'altra banda de l'Atlàntic és que els plans de la Reserva Federal (Fed) pel que fa als tipus sembla que s'han desbaratat del tot. Davant els 50 punts bàsics de pujada previstos per a la setmana que ve després de la darrera intervenció de Jerome Powell davant el Comitè Bancari del Senat, ara s'anticipa una alça de 25 punts bàsics i fins i tot s'especula que el banc central nord-americà no tocarà els tipus dimecres que ve per intentar no aprofundir en la crisi que s'ha desfermat.

Nomura va més enllà i assenyala que la Fed retallarà el tipus d'interès de referència en un quart de punt percentual i deixarà de reduir la mida del balanç a la reunió de política monetària de la setmana que ve. "En reacció als riscos d'estabilitat financera que s'acosten, ara esperem que la Fed retalli els tipus", afirma.

Els economistes de Barclays s'han unit a Goldman Sachs i Natwest per demanar una pausa a la campanya d'enduriment monetari de la Fed a la reunió del març, mentre que els analistes del BlackRock Investment Institute anticipen una pujada de 25 punts bàsics.

"Ara hi ha una enorme falta de consens sobre el que la Fed hauria de fer i el que farà", escriu aquest dimarts Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank. "Alguns pensen que si les dades d'inflació d'avui no són prou suaus, la Reserva Federal hauria de seguir pujant 50 punts bàsics. Altres pensen que la Reserva Federal hauria de pujar 25 punts bàsics més aquest mes i fer una pausa a partir de la propera reunió, cosa que seria la solució més suau per al mercat. Cada vegada són més els inversors i analistes bancaris, incloent-hi Goldman Sachs, que creuen que la Fed se saltarà la pujada de tipus de març", afegeix aquesta experta.

"Altres estenen encara més la idea de 'no pujar els tipus' i pensen que per fi aquest mes es produirà la pausa en les pujades de tipus que molts esperaven, cosa que significa que les pujades de tipus hauran acabat per a aquest cicle als Estats Units "I hi ha algunes opinions extremes, com la de Nomura, que pensa que la Fed podria retallar 25 punts bàsics a la reunió de la setmana que ve per contenir la crisi del sector bancari", conclou.

Noticias relacionadas

contador