• "Alemanya només anirà bé a llarg termini si Europa va bé i Europa només anirà bé si hi ha una França forta", ha afirmat Merkel
  • "Abans el tema dels canvis als tractats era un tabú per a França. Ja no és així", ha apuntat Macron
merkel macron
Angela Merkel i Emmanuel MacronTwitter/ @EmmanuelMacron

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el nou president francès, Emmanuel Macron, han reclamat aquest dilluns una "refundació històrica" de la Unió Europea, mitjançant l'elaboració d'un full de ruta a mig termini per aprofundir a la integració de la UE i fer que l'eurozona sigui més resistent a les crisis.

"Alemanya només anirà bé a llarg termini si Europa va bé i Europa només anirà bé si hi ha una França forta", ha afirmat Merkel durant la roda de premsa conjunta amb Macron des de Berlín que recull Reuters. La líder alemanya ha anunciat que els governs de França i Alemanya mantindran al juliol una reunió per abordar assumptes clau.

Per la seva banda, el nou president francès s'ha mostrat "feliç" per poder "treballar junts en un full de ruta comú per a la Unió Europea i l'eurozona. Abans el tema dels canvis als tractats era un tabú per a França. ja no és així ", ha apuntat Macron.

Merkel ha subratllat, a més, que des del punt de vista d'Alemanya és possible canviar els tractats de la UE. "Si podem dir per què, el perquè i quin sentit té, Alemanya evidentment estaria disposada a fer-ho", ha assegurat. En aquesta mateixa línia, Macron ha assegurat que la reforma dels tractats de la UE "ja no són un tabú" per a França.

Macron ha assenyalat que hi ha "molts àmbits en què podem cooperar a curt termini" i s'ha referit en concret a "una política d'asil comú, treballadors expatriat i comerç bilateral". "Tot això té conseqüències per als nostres ciutadans. Necessitem més pragmatisme, menys burocràcia i una Europa que protegeixi els ciutadans", ha argumentat el nou president francès.

Noticias relacionadas

contador