theresa may premier brexit
Flickr

La primera ministra britànica, Theresa May, sol·licitarà a Brussel·les la concessió d'un ajornament de l'entrada en vigor del Brexit de tres mesos de durada, segons han informat fonts governamentals britàniques a la cadena de televisió Sky News.

Les fonts consultades han assenyalat que May enviarà aquest dimecres una carta al president del Consell Europeu, Donald Tusk, en què sol·licitarà una pròrroga curta de l'aplicació de l'article 50 del Tractat de Lisboa, article que regula la sortida d'un país del bloc comunitari.

"Es tracta de donar al Parlament més temps per trobar una forma d'avançar però el poble d'aquest país ha estat esperant gairebé tres anys i està fart de les fallades del Parlament per adoptar una decisió i la primera ministra comparteix aquesta frustració", ha dit un responsable governamental britànic.

Segons la cadena de televisió, l'ajornament que sol·licitarà May s'allargaria fins al 30 de juny, que és l'últim dia en què Regne Unit podria romandre a la Unió Europea sense l'obligació de celebrar eleccions comunitàries.

Si la Unió Europea acceptés la pròrroga que proposa May, el Parlament britànic haurà d'aprovar un canvi en la legislació del Brexit, en l'anomenat instrument estatutari, per retirar la menció el 29 de març com a data de sortida de la Unió Europea i substituir-la per la nova data.

Noticias relacionadas

contador