nicolas-maduro

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, segueix intentant adoptar mesures cada vegada més desesperades per tallar la profunda crisi econòmica i humanitària que està patint Veneçuela. Més de 2,3 milions de ciutadans han emigrat als països veïns, mentre el mandatari anuncia un pla rere l'altre, com una súper devaluació del bolívar o la venda d'or als ciutadans. L'últim, ordenar als bancs l'adopció del petro com a unitat de canvi.

Segons informa l'agència AFP i recull CoinDesk, el Ministeri de Finances del país llatinoamericà ha ordenat a les entitats que "tota la informació financera" ha d'estar expressada tant en el bolívar (la moneda oficial de Veneçuela) com en el petro, la divisa digitals recolzada pel petroli que Maduro va llançar el desembre, enmig d'una gran polèmica.

El govern de Maduro ha afirmat, sense proves, haver recaptat milers de milions de dòlars durant una oferta inicial de moneda (ICO) a principis d'aquest any, tot i el rebuig dels líders de l'oposició al país, així com dels crítics internacionals, incloent-hi el govern dels EUA. De fet, al març, el president nord-americà, Donald Trump, va aprovar noves sancions contra Veneçuela que apuntaven específicament al petro.

Aquesta mesura és l'última d'una sèrie de directrius del govern de Maduro relacionades amb la divisa criptogràfica. Anteriorment es va anunciar que l'empresa estatal de petroli i gas Petróleos de Veneçuela (PDVSA), començaria a presentar els seus comptes en petros i que les pensions i els salaris del Govern estiguin ancorats a les monedes digitals.

Aquestes informacions arriben enmig d'una onada migratòria del país, després d'un informe de les Nacions Unides que indica que des de 2014, més de 2,3 milions de persones han fugit de Veneçuela enmig de la crisi econòmica del país i que el Brasil ha mobilitzat l'exèrcit a la frontera amb el seu país veí.

Noticias relacionadas

contador