ep recurso viviendasconstruccion obrasedificios
EUROPA PRESS - Archivo

La 'bombolla del lloguer' sembla no tenir fi i el preu continua amb el seu ral·li sense fre, de manera que la tendència és buscar pisos cada vegada més petits. Segons un informe d'Idealista, l'1% dels pisos per llogar anunciats en el seu web compta amb una superfície inferior als 30 metres quadrats. Per comunitats autònomes, a Madrid es registra la major taxa d'aquests "minipisos", amb un 2%, enfront de Navarra que se situa com l'única CA que no compta amb pisos tan reduïts.

La presència dels "minipisos" deixa palesa la dificultat de certs col·lectius de la població amb menor renda per accedir al mercat del lloguer i es veuen obligats a buscar habitatges amb superfícies cada vegada més reduïdes. En termes nacionals, el 20% dels habitatges anunciades té entre 30 i 60 metres quadrats.

Aquests pisos de mida reduïda s'han convertit en una solució als problemes d'espai que hi ha al centre de les ciutats i el seu cost és menor. Per la seva banda, els joves són el sector de la població que més demana aquest tipus d'habitatge, que permet en molts casos viure en zones més cèntriques encara que hagi de renunciar a metres habitables.

A les grans ciutats és on més se'n poden trobar. És el cas de Madrid, amb un 2,4% i Barcelona, ​​on el 0,8% dels habitatges que es lloguen són de 30 metres quadrats o menys.

MINIPISOS A LES CA

Per comunitats autònomes, el 2,1% dels habitatges que s'ofereixen a la Comunitat de Madrid compta amb menys de 30 metres de superfície, seguida de Canàries (1%). Aquesta tendència es manté en un 0, 7% en el cas de Catalunya, Andalusia i Múrcia.

No obstant això, Navarra és l'única comunitat autònoma on no existeix el mercat d'habitatges amb superfícies menors a 30 metres quadrats. En el cas de minipisos de 20 metres quadrats, no existeixen a Aragó, Astúries, Extremadura, Galícia, La Rioja, Múrcia, Canàries, Balears i Castella-La Manxa.

Pel cap d'estudis d'Idealista, malgrat les xifres, "la bombolla immobiliària ens va deixar un gran parc d'habitatges nous de qualitat, cosa que ha provocat que gran quantitat d'infrahabitatges hagin desaparegut del mercat".

Noticias relacionadas

contador