rba australia
Alberto Sánchez

El Consell del Reserve Bank of Austràlia (RBA) ha decidit aquest dimarts mantenir els tipus d'interès sense canvis al 0,1%, tal com esperava el mercat.

Tot i això, tal com destaquen els experts, l'organisme ha aplanat el camí per a una pujada de tipus durant els propers dos o tres mesos, fet que ha fet que el dòlar australià pugés amb força.

El banc central va eliminar la paraula "altament" quan es refereix a les condicions monetàries de suport, així com la paraula "pacient" quan es tracta de reaccionar als canvis en els factors que impulsen la inflació.

"Si bé, això no vol dir que una pujada de tipus sigui imminent, significa que probablement podem esperar un moviment poc després de les eleccions del maig del proper mes", aventura Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. "És poc probable que l'RBA actuï abans, atesa la preocupació per l'impacte d'una mesura d'aquest tipus tan a prop de les eleccions. Un cop dit això, el retard en l'actuació també posa de manifest la insensatesa de la seva obstinació a ser massa tou a principis d'aquest any, quan es va fer evident que probablement hauria d'actuar més aviat que tard”, afegeix contundent Hewson.

"Com que és probable que la Reserva Federal hagi pujat entre 50 i 100 punts més d'aquí a l'estiu, el Banc de la Reserva d'Austràlia probablement haurà d'anar molt més ràpid i amb més afany per elevar l'índex de referència des del lamentablement baix i inadequat 0,1% actual, per posar-se al dia, cosa que augmenta els riscos d'un xoc polític per a l'economia", conclou Michael Hewson.

L'RBA ha dit al comunicat que el Consell vol veure proves reals que la inflació es troba de forma sostenible dins del rang objectiu del 2 al 3% abans d'augmentar els tipus d'interès. "La inflació ha repuntat i s'espera un nou augment, però el creixement dels costos laborals ha estat per sota de les taxes que probablement siguin coherents amb una inflació sostenible a l'objectiu. En els propers mesos, el Consell disposarà d'importants dades addicionals sobre la inflació i l'evolució dels costos laborals. El Consell avaluarà aquesta i altra informació entrant en establir la seva política per donar suport a la plena ocupació a Austràlia i els resultats de la inflació consistents amb l'objectiu”.

Noticias relacionadas

contador