cbaustralia5 short

El Banc d'Austràlia (RBA) ha completat aquest dimarts dos anys sense canvis en la seva política monetària en mantenir els tipus en el mínim històric de l’1,5%, tal com s'esperava.

L'esperat veredicte de la junta directiva de l'RBA dona lloc a un període rècord d'inactivitat al voltant dels tipus d'interès que s'estén des de mitjans de 2016, amb els economistes apostant perquè la calma continuï durant algun temps.

El moderat creixement dels salaris, la suau inflació i la generosa capacitat de reserva al mercat laboral podrien fer que l’RBA mantingués la seva política sense canvis fins ben entrat el 2019 i fins i tot fins al 2020, segons els economistes.

"S'espera una nova disminució gradual de la taxa d'atur durant els pròxims dos anys, que se situarà al voltant del 5%. El creixement dels salaris segueix sent baix. És probable que això continuï per un temps", ha dit el governador de l’RBA, Philip Lowe, en la declaració que ha acompanyat la decisió.

"La junta ha considerat que mantenir la postura de la política monetària sense canvis durant aquesta reunió és coherent amb el creixement sostenible de l'economia i l'assoliment de la meta d'inflació en el temps", ha afegit.

La decisió de l'RBA contrasta amb les decisions que estan prenent la resta de bancs centrals mundials, com la Reserva Federal, el Banc de Canadà o el Banc Central Europeu, on el debat ha canviat pel que fa a l'agressivitat per normalitzar la política monetària.

ALCES A ÀSIA

Les borses asiàtiques han tancat amb alces aquest dimarts després que la majoria de places caiguessin durant la jornada prèvia enmig de la incertesa per les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units.

El Nikkei ha pujat un 0,69%, amb alces en la majoria dels sectors, especialment al tecnològic, que suma un 2% amunt.

El sud-coreà Kospi, per la seva banda, ha pujat un 0,3%. També les tecnològiques han cotitzat amb majors pujades, amb Samsung sumant gairebé un 2% amunt.

Les accions xineses s’han revalorat especialment després de les caigudes de dilluns. El Xangai ha avançat un 1,4% i el CSI 300, un 1,5%.

A Austràlia, l'índex S&P/ASX 200 ha caigut un 0,37%.

Noticias relacionadas

contador