ep 38 deconsumidores realizancompras diariastiendasconveniencia perogeneran confianza
EUROPA PRESS

La confiança dels consumidors alemanys apunta a una millora al juliol. Segons el baròmetre de GfK publicat aquest dijous, augmentarà en nou punts, fins a situar-se en -9,6 punts, per sobre de les previsions del mercat, que esperaven que se situés en -12 punts.

"Els consumidors estan despertant cada vegada més de la rigidesa que va conduir a una caiguda sense precedents en el sentiment a l'abril", ha assenyalat l'expert en GfK, Rolf Bürkl. Tanmateix, això no significa que el consum hagi reviscut, ja que el valor actual és el tercer més baix d'aquesta enquesta.

Per part seva, les expectatives dels consumidors alemanys van augmentar al juny 18,9 punts, amb la qual cosa l'indicador torna a territori positiu, en situar-se en 8,5 punts. Les expectatives d'ingressos també van augmentar, 12,3 punts, amb el que l'indicador puja a 6,6 punts. Això també ha augmentat la intenció de comprar, a 13,9 punts, fins als 19,4 punts.

"La feble llum al final del túnel, que ja era evident el mes passat, aparentment s'està tornant una mica més brillant", va explicar Bürkl. Considera que l'àmplia ajuda dels programes d'estímul econòmic, com l'anunci d'una reducció temporal de l'IVA, també contribueix a això.

Noticias relacionadas

contador