ep personas en fila guardan su turno para entrar en una oficina de bankia dos dias antes de que la
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

No tots els clients podran beneficiar-se de l'avançament de prestacions d'atur, per la qual cosa molts afectats continuaran sofrint pels retards del cobrament. A principis de maig, el Ministeri de Treball i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) van arribar a un acord amb les associacions bancàries per a anticipar el pagament de l'atur. No obstant això, seran les entitats les que decidiran concedir o no les bestretes en funció dels seus propis criteris.

L'acord consisteix en fer que els bancs puguin avançar el pagament, però seran els bancs els que ho oferiran als seus clients si ho decideixin, o sigui, que el possible beneficiari no ha de fer cap sol·licitud. Segons apareix publicat en el Boletín Oficial del Estado (BOE), la firma del conveni "no obliga a l'entitat adherida a la concessió de cap bestreta".

D'aquesta manera, els bancs faran "l'estudi de la possible concessió de la bestreta de tots els sol·licitants, supeditat a la seva aprovació conforme als seus criteris interns aplicables, podent concedir-se o denegar-se, lliurement les operacions per l'entitat adherida aplicant aquests criteris interns, i sense que siguin revisables per l'Administració".

A més, "la bestreta l'oferirà directament l'entitat adherida a aquells clients que tinguin la condició de beneficiaris, una vegada rebi la informació del reconeixement de la respectiva prestació o subsidi per part del SEPE". "En el seu cas, tant la persona beneficiària com l'entitat adherida poden renunciar al benefici de l'abonament o al pagament de la bestreta, respectivament, sense que d'aquesta decisió se'n pugui derivar cap reclamació per cap de les dues parts", afegeix el BOE.

Quant als beneficiaris, poden ser tots aquells als quals se'ls hagi reconegut una prestació o subsidi de desocupació des de l'1 de maig, amb efectes econòmics entre del 14 de març de 2020 i la data de fi de vigència d'aquest conveni, sempre que la gestió de la prestació o subsidi sigui competència del SEPE. Cal tenir en compte que cada persona beneficiària podrà accedir a la bestreta una sola vegada, coincidint amb l'abonament de la primera mensualitat de prestació per desocupació o subsidi a la qual tingués dret

Com es detalla al BOE, les condicions de la bestreta i el seu reintegrament seran les que regeixen amb caràcter general, però es poden establir requisits particulars addicionals acordats entre la persona beneficiària i l'entitat adherida. En qualsevol cas, el tipus d'interès aplicable a l'operació serà del 0% i no existirà cap mena de comissió o altres despeses per aquesta operació.

Noticias relacionadas

contador