ep mujer hijo movil telemedicina
CEDIDA POR CRISTINA DE PEDRO - Archivo

Per primera vegada, el nombre de lloguers de pisos destinats a famílies monoparentals supera en un 7% els pisos familiars. I això és gràcies al que s'anomenen els 'inquilins nòmades', és a dir, les parelles divorciades en règim de custòdia compartida que acorden fixar una residència única per als fills i ser els pares els que facin torns en una casa o una altra segons el calendari.

L'augment dels divorcis durant els últims tres anys a Espanya ha estat acompanyat d'una tendència marcada per la necessitat d'un tipus d'habitatge específic per a les noves famílies que sorgeixen arran d'aquesta situació. És el que expliquen des de la immobiliària The Simple Rent, que assenyala que, "el problema més habitual és l'econòmic, no només per la falta de diners, sinó perquè en aquest tràngol pel qual passen l'accés a diners no és senzill".

El preu i la proximitat a l'escola dels fills són els dos trets característics més freqüents d'aquest perfil d'inquilí

El preu i la proximitat a l'escola dels fills són els dos trets característics més freqüents d'aquest perfil de llogater. Busquen que, en la mesura del possible, els pisos estiguin situats en zones cèntriques i que siguin fins a un 60% més econòmics en comparació amb el que pagaven en família.

Pel que fa al nombre d'habitacions, el 77% dels lloguers a divorciats solen ser d'habitatges amb un o dos dormitoris. A més, el 84% prefereixen pisos moblats i amb una estètica moderna.

En termes legals, aquesta estratègia d''inquilins nòmades' és "perfectament possible". "L'únic requisit per part de la parella consisteix a posar-se d'acord per signar el contracte com a llogaters les dues parts dels dos habitatges", afirma la immobiliària.

"Fa 10 anys el més comú en aquests casos era que la dona es quedés a l'habitatge familiar i fos l'home qui hagués de buscar una casa, generalment de lloguer. De cinc anys ençà cada cop és més comú la situació de custòdia compartida pel que els fills han de conviure en diferents torns amb el pare i la mare. Aquesta evolució de la família el que ha generat és que sorgeixin nous formats de convivència i el de l''inquilí nòmada' cada vegada és més freqüent al nostre país" , afirma la CEO de The Simple Rent, Sonia Campuzano.

Noticias relacionadas

contador