ep archivo   consumo carne carniceria precio precios ipc supermercado alimentos compras comprar
EUROPA PRESS - Archivo

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va caure un 0,7% al juliol en relació al mes anterior i va situar la seva taxa interanual al 2,9%, dues dècimes per sobre de la de juny, segons les dades avançades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb la dada de juliol, l'IPC interanual encadena la seva setena taxa positiva consecutiva i continua als seus nivells més alts des de 2017.

Segons Estadística, en la dada interanual de juliol van influir els serveis d'allotjament i el gas, els preus dels quals van augmentar aquest mes davant de les baixades de l'any passat, i els aliments i begudes no alcohòliques, que van disminuir més al juliol de 2020 que aquest mes.

Destaca també, encara que en sentit contrari, la baixada dels preus de l'electricitat, enfront de l'augment registrat al juliol de l'any passat.

En taxa mensual, l'IPC va retrocedir un 0,7% al juliol, després de sumar quatre mesos consecutius d'ascensos.

L'INE incorpora a l'avanç de dades de l'IPC una estimació de la inflació subjacent (sense aliments no elaborats ni productes energètics), que va augmentar al juliol quatre dècimes fins al 0,6%, de manera que se situa més de dos punts per sota de la de l'IPC general.

Al setè mes de 2021, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual al 2,9%, quatre dècimes més que la registrada el mes anterior.

Per la seva banda, l'indicador avançat de l'IPCH va caure un 1,2% en taxa mensual.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de juliol el proper 13 d'agost.

Noticias relacionadas

contador