ipc abril supermercado

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar un 0,1% el novembre en relació amb el mes anterior i va retallar sis dècimes la seva taxa interanual, fins a l’1,7%, el seu menor nivell des del passat mes d'abril, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que coincideixen amb els avançats a finals del mes passat.

Estadística ha atribuït la caiguda de la taxa interanual de l'IPC de novembre al descens dels preus de l'electricitat, del gasoil per a calefacció, dels carburants, dels paquets turístics, i d'alguns aliments, com les fruites i l'oli.

La taxa interanual de novembre és la vint-i-setena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 1,7% superiors als de fa un any. Després de sis mesos per sobre del 2%, durant el penúltim mes de l'any l'IPC ha aconseguit baixar d'aquesta barrera i situar-se en el seu menor nivell des de l'abril.

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, va baixar una dècima el novembre, fins al 0,9%, de manera que se situa vuit dècimes per sota de la de l'IPC general.

Durant el penúltim mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa anual a l’1,7%, sis dècimes menys que l'octubre.

CATALUNYA

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va baixar dues dècimes al novembre respecte a l'octubre, i la taxa interanual es va situar en l'1,9%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Catalunya és la segona comunitat autònoma amb la taxa interanual més elevada, per darrere de Castella-la Manxa (2%), i per davant de Madrid (1,9%), Castella i Lleó (1,8%), Extremadura (1,8%) i Navarra (1,8%).

Noticias relacionadas

contador