cbinflacioneuro

La taxa interanual d'inflació de l’Eurozona es va situar l'octubre al 2,2%, una dècima per sobre de la pujada registrada durant el mes anterior, xifra que representa el major increment dels preus des de desembre de 2012, segons les dades publicades per Eurostat, mentre que en el cas de la Unió Europea (UE) la taxa d'inflació es va situar també al 2,2%, enfront del 2,1% del mes anterior.

Entre els components de l'índex, el preu de l'energia va registrar una pujada interanual del 10,7%, davant l'increment del 9,5% de setembre, mentre que el preu dels aliments frescos va pujar un 2,1%, per sota de l'alça del 3,2% del mes anterior. En el cas dels serveis, aquests es van encarir un 1,5% l'octubre, dues dècimes més que el setembre.

Una dècima per sobre de la pujada registrada durant el mes anterior, cosa que representa el major increment dels preus des de desembre de 2012

D'aquesta manera, sense tenir en compte l'impacte dels preus de l'energia, la taxa d'inflació de la zona euro es va situar l'octubre a l’1,3%, la mateixa pujada registrada el setembre, mentre que en excloure també l'evolució dels preus dels aliments frescos, la taxa d'inflació interanual va ser de l’1,2%, una dècima per sobre de la lectura de setembre.

En deixar fora del càlcul l'efecte de la pujada del preu de l'energia, així com la dels aliments frescos, l'alcohol i el tabac, la taxa d'inflació subjacent es va situar a l'1,1%, enfront del 0,9% del mes anterior.

Entre els països de la UE, les menors pujades de preus es van observar a Dinamarca (0,7%), Portugal (0,8%) i Irlanda (1,1%), mentre que les majors taxes d'inflació van correspondre a Estònia (+4,5%), Romania (+4,2%) i Hongria (+3,9%).

La inflació harmonitzada de l'economia espanyola es va situar l'octubre al 2,3%, percentatge que implica un diferencial de preus d'una dècima desfavorable per a Espanya, la meitat que el setembre.

Noticias relacionadas

contador