ep gasolina gasolinera gasoil ipc
Europa Press

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,2% durant l'agost en relació amb el mes anterior i va mantenir estable la seva taxa interanual al 2,2%, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Estadística ha atribuït el comportament de la taxa interanual a la pujada dels preus de l'electricitat, a la qual se suma que els carburants han augmentat menys durant l'agost d'aquest any que en el mateix mes del 2017.

La taxa interanual d'agost, en cas de confirmar-se, seria la vint-i-quarta taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són a dia d'avui un 2,2% superiors als de fa un any.

La taxa interanual d'agost, en cas de confirmar-se, seria la vint-i-quarta taxa positiva que encadena l'IPC

Després d'haver registrat durant el gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l'IPC interanual va tornar el febrer a superar l'1%, tendència que es va mantenir durant març i abril. El maig ja es va aconseguir la barrera del 2%, a la qual no s'arribava des d'abril del 2017 (2,6%), mentre que el juny es va situar al 2,3% i el juliol va moderar la seva escalada al 2,2%, la mateixa taxa que l'agost.

Durant el vuitè mes del 2018, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual al 2,2%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA disminuiria una dècima respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,2% durant l'agost, el mateix comportament que va registrar el mateix mes del 2017. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar durant l'agost al 0,1%. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de juliol el pròxim 12 de setembre.

Noticias relacionadas

contador