ep banderareino unido brexit
PIXABAY

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del Regne Unit va baixar fins al 2% el desembre en comparació amb el 2,2% del mes anterior, mentre que en taxa interanual, la inflació britànica va caure fins al 2,1% des del 2,3% de desembre de 2017, segons ha publicat aquest dimecres l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS).

"La inflació va disminuir principalment a causa d'una gran caiguda en la gasolina, amb els preus del petroli descendint durant els últims mesos. Les tarifes aèries també van ajudar a baixar la taxa, ja que els preus estacionals van augmentar menys que l'any passat. Aquests van ser parcialment compensats per petits augments en els preus dels hotels i les tarifes dels telèfons mòbils", ha afirmat el cap de l’ONS, Mike Hardie.

Les majors contribucions a l'alça van ser de combustibles domèstics, principalment electricitat i gas

En taxa interanual, la major contribució a l'alça va provenir de l'habitatge i els serveis per a la llar, amb un augment dels preus del 2,1%. Dins d'aquest grup, les majors contribucions van ser de combustibles domèstics, principalment electricitat i gas. Per la seva banda, els preus dels aliments i les begudes no alcohòliques, i la roba i el calçat han seguit disminuint-se al llarg de l'any.

"L'IPC del Regne Unit es va reduir el desembre al 2,1%, a poca distància de l'objectiu del 2% del Banc d'Anglaterra. Amb la previsió que la inflació caigui per sota de l'objectiu el proper mes i durant gran part de 2019 , el millor escenari per a un bon any de millora del poder adquisitiu sembla estar aquí", assegura el director d'inversions de Personal Investing a Fidelity International, Tom Stevenson.

"La lectura es troba ara al seu nivell més baix en gairebé 2 anys i els temors d'una inflació desbocada s'han eliminat de moment", afirmen des d’XTB.

Noticias relacionadas

contador