hotel, madrid

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,8% a l'abril en relació al mes anterior, però va retallar la seva taxa interanual una dècima, fins a l’1,1%, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d' Estadística (INE), que coincideixen amb les avançades a finals del mes passat.

Estadística assenyala que en el descens de la taxa interanual de l'IPC d'abril ha influït principalment l'abaratiment del gas i dels paquets turístics i els serveis d'allotjament, davant l'augment que van experimentar al mateix mes del 2017. Cal tenir en compte que la Setmana Santa, que sol impulsar el preu dels serveis turístics, es va celebrar el 2017 a l'abril i aquest any, al març.

La taxa interanual d'abril és la vintena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 1,1% superiors als de fa un any. Després d'haver registrat al gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l'IPC interanual va tornar al febrer a superar l'1%, tendència que s'ha mantingut al març i l’abril.

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, va baixar quatre dècimes a l'abril, fins al 0,8%, de manera que se situa tres dècimes per sota de l'IPC general.

Durant el quart mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa anual a l'1,1%, dues dècimes per sota de la taxa de març.

CATALUNYA

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va augmentar set dècimes a l'abril respecte el març, i la taxa interanual en va baixar tres, fins a l'1,2%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Catalunya és, junts amb Cantàbria, Galícia i Castella-La Manxa, la comunitat amb una taxa interanual més elevada, totes amb un 1,2%, mentre que a l'extrem oposat hi figuren Astúries i Múrcia, amb un 0,7%, i la ciutat autònoma de Ceuta, amb un 0,3%.

Noticias relacionadas

contador