• Alemanya manté un sòlid creixement de cara al 2018
cbcapexeurozona short

L'Eurozona va tancar 2017 amb un creixement de la seva economia del 2,5%, amb un augment del 0,6% durant l'últim trimestre, confirmant l'estimació publicada a finals de gener. Així ho va anunciar l'Oficina Europea d'Estadística (Eurostat) aquest dimecres. Aquesta velocitat d'expansió és la més alta registrada durant l'última dècada, cosa que presenta un excel·lent escenari per al començament de 2018, durant el qual el regulador monetari començarà a modificar el seu pla d'estímuls.

En comparació amb els resultats de l'últim trimestre amb els de l'any anterior, el creixement del producte interior brut (PIB) va ser del 2,7% a l'Eurozona i del 2,6% en total de la Unió Europea (UE), després d'un creixement comú del 2,8% durant el trimestre anterior.

La Comissió Europea ha assenyalat que el creixement dels 19 països que componen la regió amb moneda comuna es troba en el millor moment des de la crisi financera, com va mostrar la millora de les previsions publicades pel Fons Monetari Internacional (FMI). L'expansió contribuirà al desenvolupament dels preus i la pressió inflacionista durant els pròxims mesos, augmentant la possibilitat d'un escenari amb menors estímuls monetaris per part del Banc Central Europeu (BCE).

EL CREIXEMENT D'ALEMANYA ÉS ESSENCIAL

L'activitat econòmica d'Alemanya es va reduir al final de 2017 encara continua donant motius de generar un creixement sòlid per a aquest nou any.

Durant el quart trimestre, el PIB alemany va créixer un 0,6%, fet que va portar la taxa interanual fins al 2,5%, segons va publicar l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) aquest dimecres, complint el consens del mercat.

L'economia de la regió s'ha mantingut forta amb un augment de la creació d'ocupació, tot i l'impacte en les seves exportacions per l'apreciació de l'euro durant les últimes setmanes i l'enrenou polític que encara pateix el país.

Noticias relacionadas

contador