euro

Encara que les males dades macroeconòmiques de dimarts no han suposat un cop per a l'euro, l'amenaça d'un alentiment econòmic a l'Eurozona és cada vegada més palpable als mercats del Vell Continent, cosa que resta suports a la moneda. Contra el dòlar, es manté als 1,1480 dòlars, incapaç d'assaltar els màxims de gairebé dos mesos als 1,15 dòlars.

Aquest dimarts, una nova bateria de dades macro va evidenciar que l'economia dels països de l'euro no estan en el seu millor moment. Després dels decebedors PMI de la setmana passada, el sentiment econòmic va caure per sota del consens i les dades de producció industrial d'Alemanya amenacen de recessió. Tot i així l'euro s'ha tornat a recuperar, "ja que la debilitat del dòlar és encara més gran, subratllada pel to més flexibilitzat de la Reserva Federal dels EUA (Fed)", assenyalen els analistes de Sucden.

Avisen també aquests experts de la manca de convicció en el nou auge de la moneda, perquè els futurs del Banc Central Europeu (BCE) descarten ja una pujada de tipus el 2019 i la situen cap a mitjans de 2020. "La manca de confiança que el banc central prossegueixi amb la normalització de la seva política ultra-flexible amenaça la moneda comunitària", expliquen aquests experts.

En altres encreuament, el dòlar també ha perdut empenta contra les divises relacionades amb les matèries primeres, com els dòlars canadenc i australià, per l'auge del petroli. El West Texas ha pujat fins als 50 dòlars per barril per primera vegada el 2019, animat per l'optimisme que arriba des de les negociacions comercials entre Pequín i Washington. La Xina i els EUA prolongaran les seves converses un tercer dia, cosa que imbueix seguretat als mercats, expliquen els analistes.

L'increment dels actius de més risc s'ha accelerat des de divendres passat quan el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va dir que estava al corrent dels riscos per a l'economia i que seria pacient i flexible en les decisions de polítiques enguany . "El mercat es va tornar massa pessimista sobre l'economia mundial fins a principis d'any, però sembla que aquest tipus de pessimisme s'està esvaint", apunta Masafumi Yamamoto de Mizuho Securities.

En canvi, en la lliura torna a incrementar-se el desassossec. La moneda britànica ha anat perdent tracció aquest dimecres, a causa que la incertesa política ha soscavat el seu avanç. Les tensions van augmentar encara més dimarts després d'una derrota de la Cambra dels Comuns del govern que va bloquejar l'abast del govern per les mesures pressupostàries en cas d'una sortida de la UE "sense acord".

L'euro va avançar a la important àrea de resistència de les 0,9000 lliures, mentre que la moneda del Regne Unit va caure a mínims a prop dels 1,27 dòlars, des d'on es recupera per sobre dels 1,2750 dòlars.

Noticias relacionadas

contador