euro 20220525061621

L'euro ha cedit guanys aquest dimecres i es canvia de mans lleugerament per sobre dels 1,0430 dòlars, després de tocar màxims intradia als 1,05 dòlars. La moneda única s'ha desinflat després de les alces per l'expectació al voltant de la notícia, publicada en primer lloc per Reuters, que el Banc Central Europeu (BCE) ha convocat una reunió d'emergència del Consell de Govern per abordar la recent venda massiva de bons, especialment dels països perifèrics. La decisió de l'organisme ha estat una mica "decebedora", indiquen els experts.

"Les notícies sobre una reunió ad hoc del BCE, que té lloc avui, han fet que l'euro pugi durant la sessió asiàtica i els primers compassos de l'europea, però fins ara no ha aconseguit superar els màxims de dimarts", comenta Stephen Innes, analista de SPI Asset Management.

La moneda comunitària ha estat en descens des de la reunió del BCE de dijous passat i les vendes s'han vist exacerbades per l'anticipació que la Reserva Federal dels EUA (Fed) farà una pujada de tipus de 75 punts bàsics a la reunió d'aquest dimecres.

La decisió del Consell de Govern del BCE ha desinflat l'euro. El banc central ha decidit que aplicarà flexibilitat a la reinversió dels reemborsaments que vencin a la cartera del PEPP, per tal de preservar el funcionament del mecanisme de transmissió de la política monetària, condició prèvia perquè el BCE pugui complir el mandat d'estabilitat de preus. A més, va decidir donar un mandat als comitès pertinents de l'Eurosistema, juntament amb els serveis del BCE, perquè accelerin la finalització del disseny d'un nou instrument antifragmentació que se sotmetrà a la consideració del Consell de Govern.

El resultat d'aquest conclave d'emergència ha estat "una mica decebedor per part del BCE: es va limitar a al·ludir a l'aplicació de la "flexibilitat" a la reinversió dels reemborsaments del PEPP i a 'accelerar la finalització del disseny d'un nou instrument antifragmentació'. No és exactament una mica més decisiu i no requeria una reunió com a tal", indica Neil Wilson, analista de Markets.com.

Noticias relacionadas

contador