• El dòlar es pren un respir després d'arribar a un rècord de tres mesos contra el ien
  • La lliura, en màxims de nou dies contra el dòlaráximos de nueve días contra el dólar
cbdraghi83

L'acció torna al mercat de les divises, que ha viscut algunes jornades de consolidació, amb els principals encreuaments encapsulats en estrets rangs. Sense cap dubte, és l'euro que ocupa el centre de l'escenari aquest dijous quan el Banc Central Europeu (BCE) ha de donar més detalls del seu pla de reducció d'estímuls, tot i que el dòlar i la lliura tenen les seves pròpies raons per motivar els inversors.

La divisa comunitària ha aconseguit posar terra pel mig amb els seus mínims de dues setmanes aconseguits dilluns als 1,1725 dòlars i remunta, a poques hores de la compareixença del president del supervisor monetari, Mario Draghi, fins als voltants dels 1, 1820 dòlars, el seu millor canvi des de la sessió del 20 d'octubre. Els inversors prenen posicions davant l'esperat anunci del pla de sortida de la política ultra-expansiva del BCE. Després d'haver imprès dos bilions d'euros, la recepta esperada passa per reduir les compres mensuals, però mantenir-les durant més temps.

Aquest "ampliar però reduir sembla complaure a l'euro", assenyala Connor Campbell, analista d’SpreadEx. Des del punt de vista tècnic, però, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, apunta que l'estratègia més clara pel que fa a "rendibilitat-risc" passa per "intentar-pel costat llarg o alcista a l’encreuament, en els mínims d'aquest mes: als 1,1668 dòlars".

Aquest "ampliar però reduir del BCE sembla complaure a l'euro"

La tendència de l'encreuament des de principis d'any segueix sent alcista, cosa que no és impediment, perquè l'encreuament desplega un moviment lateral (fase de reacció) que es pot prolongar en el temps encara que aprofundeixin les caigudes, comenta Rodríguez. "La clau en el curt termini la trobem en el suport dels 1,1668 dòlars, els mínims de principis d'aquest mes. La perforació d'aquest suport donaria forma a un 'cap i espatlles' amb projecció mínima teòrica als 1,13 -1,1350 dòlars (l'alçada del cap)", alerta. Però també assenyala que "mentre que aquest suport funcioni, cal esperar que, més aviat que tard, la consolidació lateral arriba a la seva fi per un altre cop reestructurar-se a l'alça amb objectiu en la resistència que presenta en els màxims anuals (1,2093 dòlars)".

LA LLIURA AVANÇA CONTRA UN DÒLAR QUE PREN UN RESPIR

Durant les últimes hores també s'ha vist com la lliura ha remuntat fins a nivells de preu per sobre als 1,3220 dòlars, la part superior del rang que ha dibuixat durant les últimes 10 sessions. La millora del creixement econòmic del Regne Unit, amb una dada del PIB del tercer trimestre expandint un 0,4%, per sobre de l'anterior i del que esperava el consens de mercat, ha donat ales a la tesi que el Banc d'Anglaterra pujarà els tipus durant la reunió del 2 de novembre. El cable ha afegit un 1% després de les notícies.

La millora de la lliura també s'ha vist animada pel descans que s'ha pres el 'bitllet verd' després d'un ral·li de diverses sessions, animat per l'especulació sobre qui serà el relleu de la president de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, i per les bones perspectives que sembla tenir el pla de reforma tributària de Donald Trump, després d'alguns moviments al Congrés que aplanen el seu camí.

Així, per exemple, l'índex que mesura el seu acompliment contra sis divises rivals es replega des dels 94,00 punts de dimecres i també ho fa des del màxim de tres mesos assolit enfront del ien als 114,245 iens.

contador