• El ien puja a màxims d'una setmana contra el 'bitllet verd'
  • Jerome Powell es perfila com a relleu de Janet Yellen al capdavant de la Fed
dolar1

La investigació sobre la presumpta ingerència russa en les eleccions dels EUA torna a l’escena. En el marc de les indagacions, l'excap de campanya del president nord-americà, Donald Trump, ha estat imputat per conspiració contra els EUA i blanqueig de capitals i els inversors han frenat l'auge del dòlar, que s'ha precipitat a mínims d'una setmana contra el ien.

Paul Manafort i el seu número dos al capdavant de l'equip que va portar el republicà a la victòria fa pràcticament un any, Richard Gates, han estat informats d'una imputació amb 12 càrrecs, entre ells els de conspirar contra els Estats Units, blanquejar diners, ocultar la seva tasca d'agent per a un actor estranger, falsejar testimonis i amagar informació bancària. Trump ja s'ha pronunciat al respecte i, des del seu compte a Twitter i ha assenyalat que els fets van tenir lloc abans que s’ocupessin de la seva campanya, entre 2006 i 2016.

No obstant això, els inversors han preferit extremar la cautela i han frenat les seves compres al dòlar. El 'bitllet verd' ha caigut a mínims d'una setmana contra el ien, per sota dels 113,00 iens, mentre l'euro s'ha mantingut estable al voltant dels 1,1630/50 dòlars i ha consolidat les seves recents pèrdues que el van portar a mínims de tres mesos la setmana passada, després de l'anunci del Banc Central Europeu (BCE) sobre el ritme de reducció de la seva política d'estímuls, que va decebre el mercat.

Ni Trump ni la seva campanya han estat esmentats en l'acusació contra Manafort i Gates. Però els últims avenços a la investigació s'han lesionat el dòlar, ha assenyalat Stephen Innes, cap d'operacions a Àsia-Pacífic d’Oanda a Singapur. Especialment ha pesat "en el dòlar/ien". Crec que hi ha una mica d'incertesa", ha explicat Innes.

JEROME POWELL, PRÒXIM PRESIDENT DE LA FED

Però l'operativa del dòlar no només s'ha vist imputada per aquest esdeveniment. La quasi segura elecció del governador de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, com el pròxim president del banc central nord-americà.

Es considera que Powell és més moderat en matèria política monetària que altres candidats per al lloc, especialment en comparació amb l'economista de la Universitat de Stanford John Taylor, que s'ha perfilat durant els últims dies com el seu principal rival.

contador