• El volum de compres per part del consumidor han augmentat un 1,7% entre l'abril i i el juny
  • El mercat de gran consum espanyol ha estat el que millor s'ha comportat de les cinc grans economies europees en aquest període
tienda supermercado comercio chile

Les vendes al sector de gran consum van créixer un 2,1% en el segon trimestre de l'any, d'acord amb les dades de l'informe 'Growth Reporter', elaborat per la consultora Nielsen, recollits per Europa Press. Encara que l'augment de les vendes dels supermercats i hipermercats en el segon trimestre ha estat la pitjor dada des de juny de 2015.

El començament d'any ha sigut bo, amb un increment del 3,1% fins el març, el segon trimestre ha registrat una ralentització en les vendes, principalment a causa d'una frenada a l'alça dels preus, ja que només van augmentar un 0,4%, gràcies a l'esforç en la contenció del sector, segons la consultora.

L'augment de les vendes dels supermercats i hipermercats ha estat la pitjor dada des de juny de 2015

No obstant això, el volum de compres (els litres i quilos venuts) per part del consumidor han mantingut un bon ritme i han anotat en el segon trimestre un 1,7% d'increment, segons Nielsen.

EL MILLOR MERCAT

El mercat de gran consum espanyol ha estat el que millor s'ha comportat de les cinc grans economies europees en el segon trimestre i el seu creixement va estar per sobre de la mitjana europea, que va ser del 0,8% en aquest període, segons l'informe. Així, Itàlia ha crescut un 1,2%, malgrat estar en deflació, mentre que França i Alemanya van augmentar entorn del 0,5% i 0,3%. Per la seva banda, el Regne Unit va caure un 1,6%.

"És cert que el mercat de gran consum s'ha frenat pel que fa als primers compassos de l'any, però cal destacar que la cistella de la compra està més plena", ha apuntat el director d'Estudis per a la Distribució de Nielsen, Assís González de Castejón.
En la seva opinió, un 1,7% d'increment en volum en un mercat "que perd massa crítica de consumidors" per la caiguda de població és "un molt bon resultat".

contador