ep interior de una tienda de ropa despues de que el ministerio de sanidad autorizara a que la
Rober Solsona - Europa Press

Les vendes del comerç al detall, corregit d'efectes estacionals i de calendari, presenten al maig una variació de l'1,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és dues dècimes inferior a la registrada a l'abril. La sèrie original de l'Índex General del Comerç Minorista (ICM) a preus constants registra una variació anual del 2,8%, taxa que suposa cinc dècimes per sota de la taxa del mes anterior, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'índex general sense incloure estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari enregistra una variació anual del −0,2% al maig. Si desglossem aquestes vendes per tipus de producte, Alimentació baixa un 2%, mentre que la Resta puja un 0,8%.

La variació mensual de l'Índex General del Comerç Minorista a preus constants entre els mesos de maig i abril, eliminant-ne els efectes estacionals i de calendari, és del 0%. Aquesta taxa és de 5,4 punts inferior a la del mes anterior. L'índex general sense estacions de servei registra una taxa mensual del 0%.

Per productes, Alimentació puja un 0,6% i Resta no varia (0%). Si aquest últim es desglossa per tipus de producte, l'equip personal és l'únic que té taxa negativa (−2,8%). Per modes de distribució, Grans cadenes és el que més augmenta (0,8%). Per la seva banda, grans superfícies és l'únic sector de distribució que baixa (−0,1%).

Per CA, les vendes en pugen en taxa anual a 14 al maig i en baixen a 3. Illes Balears (15,7%), Canàries (10,3%) i Extremadura (4,8%) registren els augments més grans. Per la seva banda, Principat d'Astúries (−2,1%), Castella-La Manxa (−1,6%) i el País Basc (−1,2%) presenten els descensos més importants.

OCUPACIÓ

L'índex d'ocupació al sector del comerç al detall presenta al maig una variació del 2,1% respecte al mateix mes del 2021. Aquesta taxa se situa una dècima per sota de la registrada a l'abril. A les estacions de servei l'ocupació puja un 4,1%.

L'ocupació del comerç al detall augmenta en 16 comunitats en taxa anual. Illes Balears en registra el major increment (8,6%).

Noticias relacionadas

contador