ep pequeno comercio comercio minorista
EUROPA PRESS - Archivo

L'Índex General del Comerç Minorista a preus constants registra una variació anual del 3,5%, xifra que suposa 3,8 punts per sota de la taxa del mes anterior, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, les vendes del comerç al detall encadenen tres mesos consecutius de taxes interanuals positives.

L'índex general sense incloure estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del 3,1% al febrer. Si desglossem aquestes vendes per tipus de producte, Alimentació baixa un 1,8%, mentre que la Resta puja un 9,3%.

Per CA, les vendes pugen en taxa anual a totes al febrer, excepte a la Regió de Múrcia (-0,2%). Les Canàries (7%), les Illes Balears (5,3%) i La Rioja (5,2%) en registren els majors augments.

L'índex d'ocupació al sector del comerç al detall presenta al febrer una variació de l'1,1% respecte al mateix mes del 2022. Aquesta taxa se situa dues dècimes per sobre de la registrada al gener. A les estacions de servei l'ocupació puja un 1,8%.

L'ocupació del comerç al detall augmenta en 13 comunitats autònomes en taxa anual. Les Canàries en registra el major increment (3,9%).

Noticias relacionadas

contador