comercio-minorista-1024x683

Les vendes del comerç detallista van caure a l'octubre un 2,5% en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dimarts, cosa que representa la caiguda interanual més important des del febrer.

L'índex general sense incloure estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del –1,5% a l'octubre. Si desglossem aquestes vendes per tipus de producte, Alimentació baixa un 0,6% i Resta un 3,2%.

Per CA, les vendes en baixen en taxa anual a 14 a l'octubre i en pugen a tres. Principat d'Astúries (-7,2%), Castella i Lleó (-5,9%) i el País Basc (-5,8%) presenten els descensos més importants. Per la seva banda, els únics augments es donen a les Illes Balears (6,5%), les Canàries (2,8%) i la Comunitat de Madrid (1,9%).

En termes intermensuals, la variació de l'índex general del comerç al detall a preus constants entre els mesos d'octubre i setembre, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del -0,1%. Aquesta taxa és quatre dècimes inferior a la del mes anterior. L'índex general sense estacions de servei registra una taxa mensual del –0,4%.

Per productes, Alimentació puja un 0,3%, mentres que Resta baixa un 1,2%. Si aquest últim es desglossa per tipus de producte, Equip de la llar és el que més disminueix (-1,4%), mentre que Equip personal s'incrementa un 3,3%. Per modes de distribució, Empreses unilocalitzades és el que més disminueix (-1,2%) i Grans superfícies registra el major augment (1%).

OCUPACIÓ

L'índex d'ocupació al sector del comerç al detall presenta a l'octubre una variació de l'1,9% respecte al mateix mes del 2020. Aquesta taxa se situa una dècima per sota de la registrada al setembre. A les estacions de servei l'ocupació puja un 2,8%.

L'ocupació del comerç al detall augmenta en 17 comunitats en taxa anual. Illes Balears en registra el major increment (5,2%).

Noticias relacionadas

contador