1634197819 foto supermercado el coco

La inflació continua a l'alça. Al novembre, l'índex de preus de consum (IPC) es va situar al 5,6% en taxa interanual, cosa que suposa dues dècimes més que al mes anterior, a causa de l'encariment dels preus dels aliments i les gasolines, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, representa la taxa més alta de l'IPC des del setembre del 1992.

L'IPC interanual encadena la seva onzena taxa positiva consecutiva, segons l'indicador avançat. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC del novembre el proper 15 de desembre.

En aquest comportament destaquen les pujades dels preus de l'alimentació i, en menor mesura, els carburants i lubricants per a vehicles personals, davant dels descensos registrats al novembre de l'any passat. També cal ressenyar, encara que en sentit contrari, la baixada dels preus de l'electricitat.

Per la seva banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) augmenta tres dècimes fins a l'1,7%, de manera que se situa gairebé quatre punts per sota de la de l'IPC general.

Al novembre, la taxa de variació anual estimada de l'IPCH se situa al 5,6%, dues dècimes més que la registrada al mes anterior. Per part seva, la variació mensual estimada de l'IPCH és del 0,3%.

contador