• Si es desglossa aquestes vendes per tipus de productes, alimentació puja un 2,3% i la resta, un 0,3%
ventas minoristas

Les vendes al detall durant el mes de juliol han pujat un 1,1%, eliminats els efectes estacionals i de calendari. Aquesta taxa és 1,2 punts inferior a la registrada al mes de juny. Si es desglossen aquestes vendes per tipus de producte, alimentació puja un 2,3% i 'resta', un 0,3%, tal com informa l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La sèrie original de l'Índex de Comerç Minorista a preus constants registra una variació del 0,7% respecte al juliol del 2016, fet que suposa 2,3 punts per sota de la taxa del mes anterior. Amb aquest avanç, la facturació del sector encadena tres mesos consecutius d'alces després que al maig pugés un 3,9% i al juny, un 3%.

D'altra banda, l'ocupació al sector també puja. Al mes de juliol, el nombre de treballadors va pujar un 1,6% respecte al mateix mes de 2016. Aquesta taxa és sis dècimes inferior a la registrada al juny. A les estacions de servei l'ocupació puja un 2,4%. Amb aquesta taxa ja s'encadenen 39 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació.

La facturació del sector encadena tres mesos consecutius d'alces després que al maig pugés un 3,9% i al juny, un 3%

En taxa mensual (juliol sobre juny), les vendes del comerç minorista van caure un 0,4%, nou dècimes per sota de la registrada al juny, enfront de l'ascens del 0,7% del juliol de 2016.

LES GRANS CADENES S'ELEVEN LES SEVES VENDES UN 2,4%

Per modes de distribució, les grans cadenes i les grans superfícies van ser els únics que van elevar les seves vendes al juliol. El major repunt el van registrar les grans cadenes, que van incrementar la seva facturació un 2,4% respecte al mateix mes de 2016, alhora que les grans superfícies ho van fer un 0,8%.

Per la seva banda les petites cadenes van reduir les seves vendes 1,6% en taxa anual, mentre que les empreses unilocalitzades es van apuntar un retrocés del 0,2%.

Segons les dades de l'organisme estadístic, les vendes dels productes alimentaris van créixer un 2,5% al ​​juliol en taxa interanual, mentre que les dels no alimentaris van augmentar un 0,7%. Entre aquests últims, el major increment de la facturació el va experimentar l'equip de la llar (+4,2%), seguit d'equip personal (+1,1%) i altres béns (0,0%).

Les vendes del comerç minorista, sense incloure les estacions de servei, van avançar al juliol un 0,7% en comparació del mateix mes de 2016, mentre que les vendes en estacions de servei van retrocedir un 1,3% respecte al juliol de l'any passat.

La facturació del comerç minorista va augmentar al juliol en catorze comunitats autònomes, amb Navarra (+2,8%), Balears (+2,3%) i Canàries (+2,1%) al capdavant, mentre que Extremadura (-1%), Castella-La Manxa (-0,9%) i Castella i Lleó (-0,2%) van registrar taxes negatives.

L'OCUPACIÓ, 39 MESOS EN POSITIU

L'ocupació al sector del comerç minorista va augmentar un 1,6% al juliol respecte al mateix mes de 2016, amb el qual ja encadena 39 mesos consecutius d'ascensos.

Aquest increment de l'ocupació al comerç minorista es va deure al comportament de totes les maneres de distribució, llevat de les petites cadenes (-0,1%). Així, les grans cadenes van augmentar l'ocupació un 4% i les grans superfícies, un 3%, mentre que les empreses unilocalitzades van elevar la seva força laboral un 0,6%.

Per comunitats autònomes, l'ocupació al comerç minorista es va incrementar en totes les regions. Els majors repunts es van donar a Balears (+5,2%), Canàries (+4,4%) i Astúries (+3,1%).

Noticias relacionadas

contador