cbcapexeurozona short

El volum del comerç minorista a l'Eurozona no va experimentar variacions el març respecte al mes anterior, quan havia crescut un 0,5%, mentre que en comparació amb el mateix mes del 2018 va augmentar un 1,9%, segons les dades de l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), el volum del comerç minorista va registrar un increment mensual del 0,3%, dues dècimes per sota de l'expansió observada el març, mentre que l'increment interanual va ser del 2,9%.

Entre els països de la UE amb dades disponibles, els majors increments de les vendes al detall respecte al mes anterior es van observar a Lituània (1,7%), Portugal (1,2%) i el Regne Unit (1,1%), mentre que els descensos més acusats van correspondre a Eslovènia (-3,1%), Croàcia (-1,9%) i Àustria (-0,8%).

En comparació amb març de 2018, els majors increments del volum del comerç minorista es van observar a Irlanda (10,8%), Romania (9,3%), Croàcia i Luxemburg (8,6%), mentre que les caigudes més significatives es van registrar a Eslovàquia (-2%), Àustria (-1%) i Bèlgica (-0,9%).

En el cas d'Espanya, el volum del comerç minorista va experimentar un creixement mensual del 0,3% el març i de l'1,8% en comparació amb mateix mes de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador