cb euro 5 short1

La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar l'abril a l'1,7%, tres dècimes per sobre del nivell registrat el març i la seva lectura més alta des de novembre de 2018 com a conseqüència de la significativa pujada del preu dels serveis, segons l'estimació preliminar de la dada publicada per Eurostat.

En el cas d'Espanya, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual a l'1,6%, tres dècimes per sobre de la lectura del mes anterior, i així ha mantingut amb l'Eurozona un diferencial de preus favorable a Espanya d'una dècima.

Sense tenir en compte l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar l'abril a l'1,3%

Durant el passat mes d'abril, els serveis es van encarir un 1,9% interanual l'abril a la zona euro, enfront de la pujada de l'1,1% del mes de març, mentre que l'energia va pujar un 5,4% interanual, una dècima per sobre de la lectura del mes anterior, i els aliments frescos van pujar un 0,8%, després de l'alça anual de l'1,1% de març.

Sense tenir en compte l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar l'abril a l'1,3%, enfront de l'1% de març, mentre que en deixar fora també l'efecte dels aliments frescos, la dada es va situar a l'1,3%, enfront de l'1% del mes anterior.

La inflació subjacent, que exclou l'impacte del preu de l'energia i dels aliments frescos, així com de l'alcohol i del tabac, es va situar l'abril a l'1,2%, quatre dècimes per sobre de la pujada registrada el març.

Noticias relacionadas

contador