• El PCE se situa a l’1,7%
  • Els analistes reafirmen que Trump arribarà l'objectiu de créixer un 3% el 2018
alors-que-les-negociations-etaient-au-point-mort-depuis-l-arrivee-de-donald-trump-les-discussions-concernant-l-accord-de-libre-echange-ttip-entre-les-etats-unis-et-l-union-europeenne-pourraient-reprendre

L'economia nord-americana mostra un estat de salut excels. El creixement del Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units ha estat revisat a l'alça quatre dècimes fins al 2,9% segons la seva lectura final publicada pel Bureau of Economic Analysys del Departament de Comerç nord-americà aquest dimecres. D'aquesta manera, l'Administració de Trump veu recompensades a curt termini les seves mesures de reducció de la pressió fiscal al país. La dada es troba dues dècimes per sobre de les previsions, xifra que enfortirà la confiança de la inversió sobre l'economia nacional, i de manera menys probable, el preu del dòlar.

El PIB real nord-americà va créixer en el total de l'any un 2,3% més que el 2016, quan la comparació amb l'exercici anterior va ser de l'1,5%. Aquest fet es va produir gràcies a la contribució positiva dels preus, amb el PCE situant-se a l’1,7%; la inversió privada i la bona feina de les exportacions, que van compensar la caiguda de la inversió sobre inventaris. El volum d'importacions, que genera un efecte negatiu al resultat, es va reduir durant el passat exercici. Durant 2017, el PIB real va créixer un 2,6% en contrast amb l’1,8% que va experimentar l'economia dels Estats Units un any abans.

D'aquesta manera, la caiguda del creixement enfront del tercer trimestre (+3,3%) es va produir de manera més moderada del que s'esperava, gràcies al major creixement del consum privat en tres anys, que va compensar el repunt de les importacions. L'índex alternatiu sobre l'ingrés brut es va accelerar un 0,9% entre octubre i desembre, després del 2,4 del tercer trimestre. La mitjana entre aquesta dada i el PIB, una xifra que reflecteix d'una manera més fidel a la situació de l'economia nord-americana, va créixer un 1,9% durant el tercer trimestre després del 2,8% del període anterior.

Les previsions per aquest any són menys optimistes amb la recent caiguda de les vendes al detall al febrer per tercer mes consecutiu. Les dades sobre el sector immobiliari continuen sent febles i el dèficit comercial va arribar a la seva dada més alta dels últims nou anys a principis de 2018. No obstant això, els analistes continuen afirmant que Trump arribarà l'objectiu de créixer al 3% aquest any gràcies a la seva relaxada política fiscal i el futur augment de la despesa pública. Això donaria suport a les intencions de Powell per continuar amb la retirada progressiva dels estímuls, que després de la primera pujada de tipus la setmana passada, s'espera que es produeixi almenys dues vegades durant la resta d'any.

Noticias relacionadas

contador