ep las ventas del comercio minorista de calzado crecieron ligeramente un 07 en 2018 hasta 3030
EUROPA PRESS - Archivo

L'índex de vendes al detall va disminuir un 2,7% a la zona euro i un 2,4% a la Unió Europea (UE) a l'octubre en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades d'Eurostat, l'oficina estadística comunitària. Enfront del setembre, el volum desestacionalitzat del comerç al detall va disminuir un 1,8% a la zona euro i un 1,7% a la UE. Per a les dades de la zona de l'euro, representa el retrocés mensual més important des del desembre del 2021.

En termes interanuals, el volum del comerç al detall de la zona de l'euro va disminuir un 3,9% per a aliments, begudes i tabac i un 2,6% per als productes no alimentaris, mentre que va créixer un 2,5% per als combustibles per a automòbils. A la UE, el volum del comerç al detall va disminuir un 3,6% en el cas dels aliments, les begudes i el tabac i un 2,6% en el dels productes no alimentaris, mentre que va créixer un 3,5% % en el cas dels combustibles per a automòbils.

Entre els Estats membres dels quals es disposa de dades, els descensos anuals més importants del volum total del comerç al detall es van registrar a Dinamarca (-9,5%), Suècia (-6,4%) i Bèlgica (-5,7%). ), mentre que els majors augments es van observar a Eslovènia (+8,5%), Malta (+7,2%) i Letònia (+5,7%).

En termes intermensuals, el volum del comerç al detall de la zona euro va disminuir un 2,1% per als productes no alimentaris i un 1,5% per als aliments, les begudes i el tabac, mentre que va créixer un 0,3% per als combustibles per a automòbils. A la UE, el volum del comerç al detall va disminuir un 2,1% per als productes no alimentaris i un 1,3% per als aliments, begudes i tabac, mentre que va créixer un 0,3% en el cas dels combustibles per a automòbils.

Entre els Estats membres, els descensos mensuals més importants del volum total del comerç ald etall es van registrar a Àustria (-4,6%), Croàcia (-4%) i Bèlgica (-3,3%), mentre que es van observar augments a Luxemburg (+2,6%), Xipre, Malta i Portugal (tots +0,5%) i Espanya (+0,4%).

"La despesa real dels consumidors en béns es reduirà al quart trimestre, liderada per la caiguda de les vendes al detall", estimen els analistes de Pantheon Macroeconomics, que calculen que si les vendes al detall de la zona euro es mantenen al nivell d'octubre al novembre i desembre, hauran caigut un 1,3% el conjunt del quart trimestre. "Això suposaria un descens més gran que al tercer trimestre, quan les vendes van caure un 0,6%, i significaria que les vendes al detall ja han caigut en quatre trimestres consecutius".

Afegeixen que, "atès que és probable que la despesa en serveis, com els restaurants, també es redueixi -ja que els consumidors renuncien a les sortides per assegurar fons suficients per a les factures d'energia- i que la confiança dels consumidors segueix deprimida, creiem que la despesa general de les llars també caurà al quart trimestre”.

Noticias relacionadas

contador