cadenacbsuministro1

Els experts de Citi consideren que les pressions de la cadena de subministrament han demostrat ser més persistents i aparentment més profundes del que esperaven fins i tot fa uns mesos. Encara que abans tenien motius per tenir esperança que la situació podria millorar en el transcurs del 2022, el primer trimestre del 2022 va portar importants sorpreses baixistes.

"I el conflicte Rússia-Ucraïna sembla estar amplificant encara més les tensions. A causa d'aquestes realitats, qualsevol esperança de millora a curt termini en les condicions de la cadena de subministrament s'ha esvaït. Els desafiaments en els propers mesos semblen ser tan aguts com en qualsevol moment durant els darrers dos anys", assenyalen a l'informe Cadenes de subministrament globals: Les complexitats es multipliquen.

Recorden que a l'anterior informe de Citi GPS El complicat camí de tornada a la normalitat, publicat el desembre del 2021, examinaven els múltiples desafiaments que han afectat les cadenes de subministrament globals. "Vam arribar a la conclusió que les condicions de la cadena de subministrament seguien sent notablement estrictes, però vam veure motius per tenir esperança que la situació podria millorar en el transcurs del 2022".

Aleshores esperaven una millora en el transport marítim i la logística durant la primera part del 2022, ja que es van revertir les pressions estacionals associades amb l'elevada demanda del quart trimestre, es van prendre mesures per descongestionar els ports i els preus del petroli es van començar a moderar. "Durant la segona meitat del 2022, semblava probable un ajust més fonamental als sectors afectats, incloent.hi els semiconductors, els automòbils i altres béns industrials, a mesura que l'augment de la producció eliminava gradualment els retards acumulats", diuen.

Però tot va canviar el primer trimestre del 2022, quan van venir importants sorpreses a la baixa. Va sorgir la variant òmicron, "que ha alentit, i en algunes regions estancat, qualsevol millora apreciable a la pandèmia". En darrer terme, una relaxació de les pressions de la cadena de subministrament requereix un progrés sostingut en la gestió de la pandèmia. "Els riscos de COVID-19 tornen a esclatar amb l'augment de casos a la Xina i els bloquejos en curs".

Aquests desafiaments han anat acompanyats de l'esclat del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. "Si bé encara no s'han determinat totes les implicacions del conflicte per a les cadenes de subministrament, el que és clar és que ha obert un nou capítol significatiu a la saga de la cadena de subministrament", assegura Citi.

Ara, en aquest darrer informe, els experts de l'entitat actualitzen la seva anàlisi de les tensions de la cadena de subministrament per donar compte dels desenvolupaments extraordinaris dels darrers mesos.

Noticias relacionadas

contador