bandera eeuu usa america

Les peticions setmanals d'atur s'han ajustat més o menys al que s'esperava. Concretament, les sol·licituds registrades la setmana passada han pujat a les 353.000, respecte a les 350.000 anticipades pel consens d'experts.

Aquesta xifra permet a la dada seguir coquetejant amb la zona de mínims durant era pandèmica, demostrant així renovats senyals de recuperació al mercat laboral.

"La tendència baixista a les reclamacions continua, tot i l'onada de Covid, presumiblement perquè el llistó per deixar anar el personal és molt alt, a causa de l'estretor del mercat laboral", apunten des de Pantheon Macroeconomics. Afegeixen que "és més probable que l'impacte de delta al mercat laboral es produeixi a l'àmbit de la contractació".

Més enllà de les peticions setmanals, la revisió del PIB dels EUA confirma que la major economia del món ha crescut un 6,6% durant el segon trimestre, és a dir, una millora del 0,1% respecte a la dada inicial que, mzlgrat tot es queda una mica curta respecte al 6,7% pronosticat.

contador