• Els preus segueixen pressionats per l'entorn regulador
piecebitcoin

Consolidació en les monedes digitals. Tot i que la volatilitat segueix sent el pa de cada dia en els actius virtuals, les monedes de xifrat han passat diverses jornades consolidant-se després de la caiguda dels preus que va portar el bitcoin a fregar els 6.000 dòlars i a la capitalització total per sota dels 300.000 milions de dòlars el 6 de febrer. Aquest dilluns, els guanys, encara que tímides, s'imposen als més de 1.500 tokens i monedes digitals i l'acumulat s'eleva per sobre dels 400.000 milions de dòlars.

Pel que fa al preu de l'anomenat 'or 2.0', se situa als 8.500 dòlars, després d'haver cotitzat en rang durant les últimes sessions, entre els 9.000 dòlars i els 7.000 dòlars. El bitcoin presenta un important nivell de resistència als 10.000 dòlars, que havia actuat com a suport durant bona part de la correcció dels preus d'un 70% des de la fita històrica de mitjans de desembre. "Un nivell difícil de trencar", segons analistes tècnics de CoinTelegraph.

Quant a la resta de monedes principals, l’ethereum puja un 6%, per sobre dels 850 dòlars, el ripple recupera els 1,06 dòlars -puja més d'un 10% -, el bitcoin cash torna a operar per sobre dels 1.250 dòlars i el litecoin es canvia de mans per sobre dels 150 dòlars.

PRESSIÓ REGULADORA

L'ànim dels operadors es manté deprimit per la pressió reguladora en les monedes digitals, amb notícies que arriben principalment des dels EUA i l'Índia. Mentre al primer, la pressió se centra en les emissions inicials de monedes digitals (ICOs per les sigles en anglès), recents informacions de l'Agència Tributària índia evidencien que estan estrenyent el setge sobre el frau.

Segons explica CoinDesk, la Hisenda de l'Índia està enviant avisos als contribuents que no han declarat els seus guanys en monedes digitals. Fins a la data, s'han generat unes 100.000 notificacions d'aquest tipus.

Finalment, també arriben notícies des de Gibraltar, la Comissió de Serveis Financers gibraltarenya (GFSC) ha anunciat que durant les pròximes setmanes desenvoluparà un projecte de llei que regularà aquest mecanisme mitjançant el qual les startups de la blockchain busquen finançament.

Així, el territori britànic situat a la Península Ibèrica, prepara un conjunt de normes que apunta regular la promoció, venda i distribució de tokens digitals en el territori de Gibraltar. Aquest esborrany de llei serà el primer conjunt de regulacions desenvolupat específicament per a ICOs, afirmen els legisladors.

Noticias relacionadas

contador