3757745857 ea6cb98cf8 o
Pixabay

Les dades macroeconòmiques continuen donant maldecaps a Alemanya. Segons ha informat aquest divendres l'oficina d'estadística Destatis, les comandes a fàbrica es van desplomar un 2,2% el maig enfront del mes anterior. Es tracta, a més, d'una dada molt decebedora, ja que els experts esperaven que la caiguda fos del 0,1%.

En la comparació anual, les comandes totals van mostrar una reducció molt marcada el maig, del 8,6%.

La xifra de descens de maig és la més alta registrada al país durant els últims tres mesos, cosa que significa que ha donat la volta a les pujades del 0,3% i del 0,6% dels mesos d'abril i maig, respectivament. Això sí, el febrer van caure un 4,2%.

En la comparació anual, les comandes totals van mostrar una reducció molt marcada el maig, del 8,6%

Excloent-ne comandes importants, les comandes noves reals al sector manufacturer el maig de 2019 van ser un 3% més baixos que durant el mes anterior, ajustats estacionalment i per calendari.

Les comandes nacionals van augmentar un 0,7% en comparació amb el mes anterior, mentre que les comandes estrangers van disminuir un 4,3%. Per la seva banda, les comandes rebudes de l'Eurozona van disminuir un 1,7%, mentre que les noves comandes de la resta del món van caure un 5,7% a partir d'abril.

El feble indicador d'Alemanya, la major economia de la zona euro, està generant expectatives que el Banc Central Europeu (BCE) ha d'adoptar noves mesures d'estímul monetari, incloent-hi retallades en les taxes d'interès, durant els propers mesos.

Noticias relacionadas

contador