ep ilustracionla guerra comercialestados unidoschina
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

L'activitat industrial de la Xina va tornar a contreure's durant el passat mes d'agost com a conseqüència de la incertesa i complexitat de l'entorn nacional i internacional, segons reflecteix la dada oficial de l'índex de gerents de compres (PMI) del sector manufacturer, que va baixar a 49,5 punts des dels 49,7 de juliol, cosa que amplia a quatre mesos consecutius la caiguda de l'activitat.

"L'entorn econòmic nacional i internacional és complicat i hi ha molts factors incerts", han assenyalat des de l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina.

El subíndex de producció manufacturera va baixar a 51,9 punts, enfront dels 52,1 del mes anterior, mentre que el corresponent a les noves comandes es va situar en 49,7 des dels 49,8 de juliol. Per la seva banda, el subíndex de noves comandes per a exportació va augmentar a 47,2 punts, enfront dels 46,9 de juliol, mentre que la dada d'importacions va baixar a 46,7 des de 47,4.

Una lectura del PMI superior a 50 punts implica expansió de l'activitat al sector, mentre que un resultat per sota d'aquest llindar suposa contracció.

Noticias relacionadas

contador