• L'IPC interanual va arrencar el 2017 al 3%, la taxa més alta des d'octubre de 2012
  • El Índice de Precios de Consumo Armonizado (IPCA) recortó una décima su tasa interanual, hasta el 1,9%
ep supermercado ipc consumo compradores

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,2% al setembre respecte al mes anterior, i ha elevat així la taxa interanual en dues dècimes, fins a l’1,8%. Així ho revelen les dades de l'indicador avançat que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE), encara que la dada final es coneixerà en dues setmanes.

Estadística atribueix el repunt de la taxa interanual de l'IPC a la pujada dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, davant del descens que van experimentar al mateix mes de 2016. La taxa interanual de setembre és la tretzena taxa positiva que encadena l'IPC interanual, i implica que els preus són avui un 1,8% superiors als de fa un any.

Després de l'última dada, s'encadenen dos mesos consecutius d'alces en la variació interanual dels preus

L'IPC interanual va arrencar el 2017 al 3%, la taxa més alta des d'octubre de 2012. Al febrer es va repetir el mateix percentatge, però al març, per primer cop en set mesos, la inflació va retallar la seva taxa interanual fins al 2,3%. Després de diverses pujades i baixades posteriors, l'IPC interanual es va situar a l'agost a l’1,6%, una dècima més que al juliol. D'aquesta manera, amb l'augment que ara avança l'INE per al mes de setembre, s'encadenen dos mesos consecutius d'alces en la variació interanual dels preus, recull Europa Press.

Al novè mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va retallar una dècima la seva taxa interanual, fins a l’1,9%. En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,2% al setembre, el seu major repunt en aquest mes des del 2014, quan també es va incrementar un 0,2%. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de setembre el proper 11 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador