• És el major creixement de l'economia japonesa en dos anys
le-premier-ministre-japonais-shinzo-abe-ldp-le-10-juillet-2016-a-tokyo-au-japon

L'economia japonesa va accelerar el seu creixement durant el segon trimestre. El PIB del país nipó es va expandir un 1% respecte al trimestre anterior i un 4% anualitzat, fet que suposa el major ritme d'augment de la producció en els últims dos anys.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Així mateix, l'estadística se situa molt per sobre del consens d'economistes de Reuters, segons recull CNBC, que apuntava a un 0,5% trimestral. És a dir, la meitat respecte a la primera estimació de l'oficina estadística japonesa (Cabinet Office). D'altra banda, el Japó va revisar a l'alça el càlcul de creixement del PIB del primer trimestre des del 0,3% fins al 0,4%.

L'economia acumula així sis trimestres consecutius d'expansió, cosa que no succeïa des del període entre gener de 2005 i juny de 2006. El consum privat, que representa al voltant de dos terços del PIB, va accelerar el seu creixement fins al 0,9%. És a dir, les dades donen arguments al Banc del Japó per plantejar-se la normalització de la seva política monetària, que inclou compres d'actius i tipus d'interès en negatiu.

Malgrat aquestes xifres, els inversors han respost amb vendes. Això sí, la Borsa de Tòquio va romandre tancada el divendres per festiu en un dia de vendes generalitzades a Àsia i a Europa per l'escalada de la tensió entre els Estats Units i Corea del Nord. El Nikkei ha cedit aquesta nit un 0,98% fins a mínims de tres mesos als 19.537,1 punts. El ien, per la seva banda, revalorat durant els últims dies com a actiu refugi, cotitza avui amb pèrdues: el dòlar puja un 0,3% fins als 199,55 iens. Pel que fa als bons japonesos, també comprats aquests dies pels inversors que buscaven refugi, es mouen amb una rendibilitat del 0,052%.

Noticias relacionadas

contador