cbalemaniafabrica

La taxa d'atur a Alemanya va augmentar lleugerament el maig fins a situar-se al 5%, enfront del 4,9% anterior, un percentatge que el mercat esperava que es mantingués. El nombre d'aturats va augmentar en 60.000 persones, mentre que s'estimava que baixés, segons les dades publicades aquest dimecres.

En total, a Alemanya hi ha 2.236.000 persones sense feina, segons l'Agència Federal d'Ocupació (BA). La pujada es deu, principalment, al resultat de les inspeccions de l'estatus dels perceptors de la prestació social bàsica, però també als primers efectes de l'estancament de l'economia dels últims mesos sobre la desocupació, en particular a l'àmbit de les cobertures d'atur, ha precisat l'agència en un comunicat.

Respecte al maig de l'any passat, la xifra de desocupats es va reduir en 80.000, un 0,3%

Respecte a maig de l'any passat, la xifra de desocupats es va reduir en 80.000, un 0,3%. Per la seva banda, 691.000 persones van cobrar en aquest mes subsidi d'atur, 21.000 més que fa un any.

"Al mercat laboral es fan notar els primers efectes del desenvolupament moderat de l'economia dels últims mesos". "Per això, però també per altres factors particulars, la desocupació va augmentar el maig i l'elevada demanda per part de les empreses de nous empleats es va afeblir notablement, encara que l'ocupació amb cotització a l'assegurança obligatòria segueix creixent", ha precisat el president de la BA, Detlef Scheele.

L'anomenat subocupació, que inclou a persones amb treballs precaris o temporals i també amb incentius fiscals, va pujar el maig, eliminats els efectes estacionals, en 42.000 persones respecte a l'abril, fins a 3.190.000. En relació amb maig de l'any passat, la xifra de subocupats es va contraure en 94.000.

Noticias relacionadas

contador