ep planta de volkswagen en wolfsburg alemania
VOLKSWAGEN - Archivo

La desocupació a Alemanya va caure al novembre de manera inesperada, segons les dades publicades aquest divendres. Això suggereix que el mercat laboral de la major economia d'Europa es manté tot i la debilitat al sector manufacturer.

El nombre de persones sense feina va disminuir en 16.000 en termes desestacionalitzats, fins a situar-se el total d'aturats en 2,26 milions de persones, segons l'Oficina Federal del Treball. Els pronòstics apuntaven a una pujada de 5.000 llocs de treball.

Amb això, la taxa d'atur continua a prop del mínim històric del 4,9% assolit a principis d'aquest any i se situa al novembre al 5%.

El cap de l'Oficina Federal del Treball d'Alemanya, Detlef Scheele, afirma que "la debilitat econòmica actual encara es nota al mercat laboral. En general, però, segueix sent robust".

LES VENDES AL DETALL CAUEN UN 1,9%

Les vendes del comerç minorista a Alemanya van registrar a l'octubre un retrocés de l'1,9% en comparació amb el mes anterior, segons les dades ajustades publicades per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), cosa que suggereix que el consum privat va fer una pausa abans de la temporada de compres nadalenques. Aquesta dada suposa, a més, la caiguda més gran des de desembre de l'any passat.

En comparació amb el mateix mes del 2018, les vendes del comerç minorista d'Alemanya van registrar un increment del 0,8% en termes reals i de l'1% nominal. Per la seva banda, durant els deu primers mesos de 2019 les vendes del comerç minorista van créixer un 2,8% real i un 3,4% nominal.

Noticias relacionadas

contador