bandera-gigante-alemania
REUTERS/Hannibal Hanschke

La fortalesa de les exportacions, la despesa pública i la demanda interna van ajudar a l'economia alemanya a evitar una recessió durant el tercer trimestre, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina Federal d'Estadístiques, que confirmen la lectura preliminar d'un creixement del 0,1% respecte al trimestre anterior.

Durant aquest període, les exportacions van créixer un 1%, percentatge que va significar que el comerç net va contribuir en 0,5 punts percentuals al creixement econòmic. Per la seva banda, el consum privat va créixer un 0,4% i la despesa pública, un 0,8%, percentatge que es va traduir en què tots dos van contribuir amb 0,2 punts percentuals al creixement.

L'economia més gran d'Europa està travessant un mal moment, ja que els seus fabricants, molt orientats a l'exportació, estan patint una recessió per les friccions comercials, les dificultats de la indústria automobilística i les incerteses sobre el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Les exportacions van créixer un 1%, el consum privat, un 0,4% i la despesa pública, un 0,8%

El govern de coalició de la cancellera conservadora Angela Merkel ha rebutjat les crides de grups industrials i economistes en favor d'un paquet de mesures d'estímul per reconduir l'economia cap a una trajectòria de creixement.

Durant el seu desè any consecutiu de creixement, l'economia s'ha recolzat en la solidesa de la despesa dels consumidors a mesura que es debilitaven les exportacions, que va donar lloc a una contracció del PIB del 0,2% durant el segon trimestre.

"En particular, la fortalesa del consum privat segueix sent una important assegurança contra la recessió per a l'economia". "El consum privat ha estat creixent durant cada trimestre des de principis de 2014", apunten des d'ING.

Noticias relacionadas

contador