pedestrians-walk-past-a-china-citic-bank-corp-branch-in-shanghai-china-on-tuesday-aug-10-10-2010-china-citic-bank-corp-is-expected-to-announce-interim-results-tomorrow-photographer-kevin-lee-bloomberg-br

Els consumidors xinesos van augmentar les despeses a l'agost, cosa que és un senyal de recuperació econòmica després de l'impacte de la pandèmia de coronavirus.

Les vendes minoristes van pujar un 0,5% a l'agost respecte a fa un any, el primer informe positiu de l'any fins ara, segons va informar aquest dimarts l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina. En particular, les vendes d'equips de comunicació van augmentar un 25,1% respecte a fa un any, i les d'automòbils, un 11,8%.

Les vendes minoristes dels primers vuit mesos de l'any van baixar un 8,6% respecte a fa un any, va dir l'oficina. Les vendes al detall de béns físics online van créixer un 15,8% durant aquest temps, segons les dades.

Les places asiàtiques han tancat avui majoritàriament en números verds, amb alces moderades d'un 0,2% de mitjana. El Nikkei (-0,44%) ha tancat en negatiu després del seu bon comportament ahir i la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador