planes-de-pensiones 20191227103809

Durant l'any passat es van iniciar 10.325 expedients de consultes, reclamacions i queixes en matèria d'assegurances, plans i fons de pensions i mediació, un 0,56% menys que durant l'exercici previ. No obstant això, les reclamacions de plans de pensions van augmentar un 48%, segons informen fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Principalment, aquestes queixes es van concentrar en motius relacionats amb la informació, comercialització i publicitat d'aquests productes (22), seguit de les prestacions com l'import o els terminis (15). Per darrere hi ha d'altres causes com la mobilització dels drets consolidats (12), els beneficiaris per defunció (6), l'atur de llarga durada i malaltia greu (5), la fiscalitat (3) i la rendibilitat (3).

Per contra, les reclamacions contra entitats asseguradores van disminuir al 2019 un 6%, sent el rebuig del sinistre el principal motiu de les quals es van presentar, representant 3.015. A continuació hi ha la disconformitat amb la valoració, indemnització o reparació (2.139) i la no-renovació a iniciativa de la companyia (1.354).

Cal assenyalar que entre els expedients resolts, la majoria, gairebé el 30%, ha acabat amb un informe favorable a l'entitat, mentre que en més d'un 26% dels casos ha estat favorable al reclamant.

Quant a les consultes, en matèria d'assegurances destaquen les sol·licitades per informació sobre normativa general de contracte, a cap assegurança de persones, sobre com reclamar, o sobre assegurança de danys. En matèria de plans de pensions, destaquen les realitzades sobre el règim d'incompatibilitats entre aportacions i prestacions, l'embargament de drets consolidats, l'afecció dels drets consolidats en garantia d'una obligació principal assumida amb una entitat bancària o sobre el procediment a seguir per a presentar una reclamació.

Noticias relacionadas

contador