bonoshistoria

Les primes de risc de l'Eurozona es relaxen després que hagin tornat a pujar aquest divendres. A primera hora s'havien disparat per la falta de consens i d'una proposta dels líders europeus per a l'anomenat 'Pla Marshall' de reconstrucció després del virus. El diferencial entre el deute a 10 anys de les nacions d'Europa i Alemanya disminueix i, per exemple, la prima de risc espanyola cau una altra vegada per sota dels 150 punts, després d'haver pujat gairebé un 2%. La italiana modera l'alça al 1,14% després d'haver-se disparat més d'un 6,8%.

Els inversors europeus s'han llançat a la compra del bo alemany aquest divendres i han descartat especialment l'italià, a l'espera que S&P revisés la qualificació de la tercera potència de la Zona Euro. El país transalpí té un ràting actualment de 'BBB', però amb una perspectiva negativa, per la qual cosa existeix el risc d'una baixada pel fort augment del dèficit pressupostari al 2020.

En concret, la rendibilitat del Bund és a -0,45% aquest divendres, amb una caiguda de gairebé el 6% i la de l'italià puja un 0,65% per sobre del 2%. Quant a l'espanyol, la rendibilitat es troba a 1,04, i cau un 0,8%.

No obstant això, els experts criden a la calma, i indiquen que el Banc Central Europeu (BCE) actuarà com a garant dels bons de l'Eurozona en última instància, a través dels seus pantagruèlics programes de compres.

Noticias relacionadas

contador