ep exportaciones a china desde la terminal intermodal de plaza
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

La Xina va informar que les seves exportacions i importacions denominades en dòlars van disminuir des de fa un any al març, però les dades van ser millors del que els economistes esperaven. Les exportacions de la Xina van caure un 6,6% al març respecte a l'any anterior, mentre que les importacions van caure un 0,9%, segons van mostrar les dades de l'Administració General de Duanes el dimarts.

Els economistes enquestats per Reuters esperaven que al març les exportacions de la Xina caiguessin un 14% i les importacions un 9,5% respecte a l'any anterior

El superàvit comercial del país al març va ser de 19.900 milions, en comparació amb els 18.550 milions que els economistes enquestats per Reuters esperaven.

Una de les principals raons del ritme d'exportació es deu a les comandes endarrerides ​​que els exportadors xinesos no van poder lliurar al febrer, ja que les fàbriques van romandre tancades, i les restriccions de mobilitat van ser més estrictes durant aquest període. "Però les dificultats que va afrontar l'exportador xinès al març van ser benignes", comenta Stephen Innnes, analista de AxiCorp.

No obstant això, aquest expert creu que a l'abril es veuran conseqüències de la crisi del coronavirus en aquestes dades, ja que "mentre els motors de producció de la Xina s'estan encenent, els principals mercats d'exportació no estan consumint, a causa del bloqueig".

Noticias relacionadas

contador